noi symbol    ferfi symbol

Látni szeretnéd a világot mindkét nem szemével? Kattints a jelre!

Férfiak

Megosztás

A rózsaszín ruhás kislány és a cukikék rugdalózós kisfú felnőtté válása-

avagy miért szeretik - ha tényleg szeretik! - a nők a rózsaszín weboldalakat a férfiak pedig a kék honlapokat? Tényleg mások vagyunk?

gender sztereotípia kislány kisfiú

női weboldaltéli gumi webáruház

Kiváncsi vagy rá, mi az oka? Tényleg más színek tetszenek a nőknek és a férfiaknak? Hagyjuk az ócska, régi poént, hogy az "őszibarack nem szín, hanem gyümölcs", ennél izgalmasabb a válasz.

   Mindannyian szeretnénk tudni, hogy a sok munka-, idő-, energia ráfordítással elkészített termékünk, szolgáltatásunk vagy éppen weboldalunk miért lesz sikeres vagy sikertelen. De lehet ennyire egyszerű a képlet? Végy egy női terméket, színezd rózsaszínre és tuti a siker? Kínálj szolgáltatást kék színekben férfiaknak és viszik, mint a cukrot? Ej, ha ennyire le lehetne butítani a képleteket aligha foglalkozna azzal marketing szakemberek egész csoportja, hogy a sörös üvegen a függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezett cimke fog-e +1,5%-os forgalom növekedést elérni a terméknél.

Érdekel mégis mi az, amit a színek befolyásolnak a döntésnél?

kedvenc női színek

   Pillanatok alatt szembeötlő különséget látunk! A férfiak, akik a lila színt semmi esetre sem választják, ám rajonganak a kékért, s a nők ,akik a kék és a lila nagy kedvelői. Hol itt az összhang? Vagyis, a korábbi illusztráció a kék gumiabroncsos weboldallal és női fodrászattal a legkevésbé se tévedés, hanem valóban létező befolyásoló tényező.

Ez az eltérés- különösen ,mivel a nők és a férfiak érdeklődési területei körülbelül annyira fedik egymást,mint a jin-jang- jin-jang semennyire(autók, kütyük, szex, égetett szesz kontra smink, krémecskék, ékszerecskék, likőröcskék, szexi fehérneműlehetőleg szex nélkül )abszolút jogossá teszi, hogy a nők és a férfiak által látogatott weboldalak más színvilágra épüljenek. Ezt tekinthetjük alapnak.

 A színeknek e mellett van azonban egy másik, igen fontos tulajdonsága. Ez pedig, hogy társítunk hozzá hangulatokat, érzéseket. Olcsóság, romantika, erő vagy luxus- mind,mind színekhez kapcsolódnak kis elménkben.