noi symbol    ferfi symbol

Látni szeretnéd a világot mindkét nem szemével? Kattints a jelre!

Nők vs. Férfiak

Megosztás

A rózsaszín ruhás kislány és a cukikék rugdalózós kisfú felnőtté válása-

avagy miért szeretik - ha tényleg szeretik! - a nők a rózsaszín weboldalakat a férfiak pedig a kék honlapokat? Tényleg mások vagyunk?

gender sztereotípia kislány kisfiú

női weboldaltéli gumi webáruház

Kiváncsi vagy rá, mi az oka? Tényleg más színek tetszenek a nőknek és a férfiaknak? Hagyjuk az ócska, régi poént, hogy az "őszibarack nem szín, hanem gyümölcs", ennél izgalmasabb a válasz.

   Mindannyian szeretnénk tudni, hogy a sok munka-, idő-, energia ráfordítással elkészített termékünk, szolgáltatásunk vagy éppen weboldalunk miért lesz sikeres vagy sikertelen. De lehet ennyire egyszerű a képlet? Végy egy női terméket, színezd rózsaszínre és tuti a siker? Kínálj szolgáltatást kék színekben férfiaknak és viszik, mint a cukrot? Ej, ha ennyire le lehetne butítani a képleteket aligha foglalkozna azzal marketing szakemberek egész csoportja, hogy a sörös üvegen a függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezett cimke fog-e +1,5%-os forgalom növekedést elérni a terméknél.

Érdekel mégis mi az, amit a színek befolyásolnak a döntésnél?

kedvenc női színek

 Pillanatok alatt szembeötlő különséget látunk!

A férfiak, akik a lila színt semmi esetre sem választják, ám rajonganak a kékért, s a nők ,akik a kék és a lila nagy kedvelői. Hol itt az összhang? Vagyis, a korábbi illusztráció a kék gumiabroncsos weboldallal és női fodrászattal a legkevésbé se tévedés, hanem valóban létező befolyásoló tényező.

Ez az eltérés- különösen ,mivel a nők és a férfiak érdeklődési területei körülbelül annyira fedik egymást,mint a jin-jang- jin-jang - semennyire (autók, kütyük, szex, égetett szesz kontra smink, krémecskék, ékszerecskék, likőröcskék, szexi fehérnemű lehetőleg szex nélkül )abszolút jogossá teszi, hogy a nők és a férfiak által látogatott weboldalak más színvilágra épüljenek. Ezt tekinthetjük alapnak.

 

S nem az egyetlen eltérés a nemek között a kedvelt szinek mássága. 

 

élénk vs pasztellA SZÍNÁRNYALTOK KIVÁLASZTÁSA IS nemekre jellemző.

Míg a férfiak az élénk színeket kedvelik inkább, addig a nők a pasztell árnyalatokat választják szívesebben.

Ha pedig a színek árnyalatait kell megadni ,akkor a nők a fehér színt választják árnyalásra, míg a férfiak inkább a feketét.

 szinárnyalatok weboldal

S végül az AKROMATIKUS SZÍNEK HASZNÁLATA : fehér, fekete és a szürke árnyaltai: FÉRFIAK : igen, igen, igen!, NŐK: nem, nem, nem!

Ezt ne feledjük!

akromatikus weboldal

A színeknek e mellett van azonban egy másik, igen fontos tulajdonsága. weboldal színek

Ez pedig, hogy társítunk hozzá hangulatokat, érzéseket. Olcsóság, romantika, erő vagy luxus- mind,mind színekhez kapcsolódnak kis elménkben.

Nézzük, miként játszanak ezzel a márkák.

Figyeljük meg, a színekhez társított tulajdonságokat, s minden alkalommal, amikor weboldalunk, termékeink, szolgáltatásaink színvilágát igyekszünk kiválasztani tartsuk szem előtt:

nálunk OKOSABB EMBEREK is ezt tették...!

Ha semmi mást nem teszünk, csak arra a két lényeges alap tényezőre figyelünk oda, hogy férfiaknak vagy nőknek készül a weboldalunk illtve, hogy milyen érzéseket szeretnénk sugározni, s ennek megfelelően választjuk ki a használt színeinket, máris helyére tettük a legfontosabb alapokat, amikre nyudogtan tudunk építkezni.

Senki se szeret kudarcot szenvedni- ha még pénze, bevétele is múlik rajta akkor különösképp, ezen ne múljon...